2009-05-25

Handduksdagen

Idag är det Towel Day till minne av Douglas Adams.

Handdukar är ett av de mest användbara föremålen man kan ha med sig, vilket beskrivs i Liftarens guide till galaxen, (via Wikipedia):
A towel, it says, is about the most massively useful thing an interstellar hitchhiker can have. Partly it has great practical value. You can wrap it around you for warmth as you bound across the cold moons of Jaglan Beta; you can lie on it on the brilliant marble-sanded beaches of Santraginus V, inhaling the heady sea vapors; you can sleep under it beneath the stars which shine so redly on the desert world of Kakrafoon; use it to sail a miniraft down the slow heavy River Moth; wet it for use in hand-to-hand-combat; wrap it round your head to ward off noxious fumes or avoid the gaze of the Ravenous Bugblatter Beast of Traal (such a mind-boggingly stupid animal, it assumes that if you can't see it, it can't see you); you can wave your towel in emergencies as a distress signal, and of course dry yourself off with it if it still seems to be clean enough.


Som tur var hade jag träningsväskan på jobbet, så det vara bara att gräva fram en ren handduk och bära med sig hela dagen. Nu är jag redo att tackla vad som helst!

Tack till Martin för fotot.

Fler Douglas Adamscitat på bloggen.
Flickrfoton med andra firare
Svensk översättning av citatet ovan