2009-04-08

Presentation Zen om perspektivbyte

Semesterkänslan är förbrukad och jag dök rakt ner i leveranshetsen i stället. Men lite avkoppling kanske finns på Garr Reynolds blogg Presentation Zen? Den ska man i alla fall läsa om man vill bli bättre på att hålla presentationer. Alltid inspirerande och lärorikt.

Alldeles innan jag åkte tipsade han om en En typografistödd berättelse med en twist, väl värd sina 100 sekunder.

Senaste inlägget handlar om den gamla lärdomen att sätta sig i användarens situation och hur lätt det är att hitta exempel i vardagen där det blir uppenbart att man inte riktigt gjort det. Och hur viktigt det är som designer att hålla utkik efter, och lära sig av sådana exempel.* Han illustrerar med ett besök på gymmet där en enkel typografimiss gjorde det omöjligt att se hur mycket vikt som benpressmaskinen är inställd på. Always ask: What's it like from their point of view?.

Garr Reynolds kommer till Business To Buttons i juni om du vill höra honom live. Spara 200 € genom att registrera dig den här veckan, sen höjs priset.

--
*) Ett enkelt sätt att upptäcka designproblem är att byta miljö och jag kommer i ett par kommande inlägg uppmärksamma märkliga designlösningar från min utlandssemester.