2006-06-04

Vad gör man i Prag?

Många i bekantskapskretsen har tydligen varit i Prag, men när man försöker få reda på vad man ska göra där blir det lite svävande svar, förutom att man måste se Karlsbron. hursomhelst var Prag en mysig stad och för att du inte ska behöva undra kan jag åtminstone rapportera vad jag gjorde i Prag förra helgen.


Vi såg naturligtvis Karlsbron.

Cykeltur - Prag är egentligen inte en cykelstad, jag har inte varit så trött på kullersten sedan vi passerade Gränna under Vätternrundan. Men det är ett bra sätt att se lite mer än man hinner eller orkar gå. Och en av kullarna vi cyklade upp på hade vi aldrig fått för oss att gå upp på.

Kafkapromenad - Ett av mina måsten. Kafka levde inom ett ganska litet område och man hinner passera många av de relevanta byggnaderna på en dryg timme i gamla stan. Vi kompletterade med en tur till det nya Kafkamuseet också.

Flodtur - lite avkopplande att i maklig takt åka under ett antal broar. Guidningen och lunchen ombord var dock lite överskattad. Ta inte ett paket utan lös biljett till en tvåtimmarstur direkt vid kajen i stället.

Promenader - Prag är som gjort att gå omkring i. Mysig medeltida miljö med hus från olika tidsepoker.


Som Rådhuset med sina astronomiska klockor (till vänster) och Tun-kyrkan.


...eller det dansande huset

--
Uppdatering:
Vi passerade tortyrmuseet utan att gå in och tyvärr missade vi också förbudskyltarna.